Jongens energie

(ook voor meiden)

Jongens Energie
(ook voor meiden)

 

Heeft jouw kind veel energie of is zijn zenuwstelstel overprikkeld. Of verveelt hij zich en is hij onderprikkeld? Waarom is jouw kind gefrustreerd, boos, angstig, stil, onzeker of prikkelbaar?

Door SPEL en BEWEGINGEN creëer ik een GOEDE BASIS bij ieder kind, zodat dit diep doorwerkt in hun systeem. Deze manier van werken zorgt ervoor dat veranderingen echt daadwerkelijk verankeren in hun lijf.

Dit is waardevol voor de rest van hun leven. In 6 stappen neem ik ouder- en kind mee in deze effectieve aanpak. Het is krachtig en eenvoudig. Iedereen kan dit! Ik zie dat veel kinderen anders benaderd willen worden, waardoor ze echt gezien, gehoord en begrepen worden. Dus wil ik iedereen uitnodigen om vanaf nu anders te kijken naar (lastig) gedrag. Na 10 jaar gezinnen begeleid te hebben zag ik dat het anders kan. Ik heb mijn eigen aanpak gemaakt en het werkt! De tijd is aangebroken om dit met z’n allen te gaan doen! Je zal dan ander gedrag zien bij veel kinderen. Kinderen die heel goed weten welke gedragsregels in de klas nodig zijn, hoe de school anders om kan gaan met buitenspelen, risicovol spelen, voeding, etc.

Door een GOEDE BASIS mee te geven kunnen ze veel beter alle hobbels in het leven nemen en bewandelen. Ieder kind is namelijk heel WIJS en weet al diep van binnen wat hij/zij wil. We maken instructie kinderen van onze kinderen. We vertellen ze de hele dag door wat ze moeten doen. Stap voor stap. Ik heb in mijn werk gezien dat dit niet werkt. Dit kunnen we doorbreken door hen binnen de kaders van de opvoeders, vertrouwen te geven. En meer aandacht besteden aan eigenschappen die onder de ijsberg liggen. En leer hen waar ze wel BLIJ van worden. Dat doe je o.a. door de juiste vragen te stellen, op de juiste momenten of door juist geen vragen te stellen, maar mee gaan in het spel van jouw kind of door samen iets te DOEN. Of door er alleen maar te ZIJN voor je kind. Door deze andere aanpak, weet het kind ZELF heel goed wat hij wel/niet kan en wil. Deze GOEDE BASIS bestaat uit 6 stappen:

Emoties -Zelfkennis – Bewegen – Vertrouwen – Mindset – Herhalen

Alle kinderen in Nederland worden door deze aanpak echt gezien en kunnen meer ZICHZELF zijn. Door deze unieke aanpak kan jouw kind zich volledig ontwikkelen tot een gelukkig kind. Hoe eerder, hoe beter. 

In de BASIS moet het goed zitten. Je kan het vergelijken met wortels van een boom. De wortels hebben goede voeding nodig, waardoor er appels aan de boom groeien. Daardoor gaan er appels groeien en kun je de appels plukken. Als er geen goede voeding is kan het kind niet groeien en bloeien, Door invloeden van buitenaf kan je deze BASIS heel stevig maken door bewust de 6 stappen te doorlopen en te herhalen. Het is de kracht van het herhalen. Alle kinderen zitten dan veel beter in hun vel en gaan van zelf ontwikkelen en presteren op school. Voor ouders kost deze aanpak veel minder energie.

 

100% Jezelf zijn

Mijn nuchtere kijk op gedrag sluit goed aan bij de Westlandse mentaliteit. Ik krijg vaak vragen over kinderen die in meer of mindere mate jongensenergie hebben (ook meiden, sterke wil hebben, overprikkeld of onderprikkeld zijn, minder weerbaar zijn, woede en/of angst hebben, met als gevolg dat zij niet goed slapen, onzeker zijn, faalangst hebben, schoolprestaties achterblijven of achteruit gaan, driftbuien hebben, zich terug trekken, zindelijkheidsproblemen, buiten de boot vallen, enz.  Tijdens het coachen moet er sprake zijn van echte verbinding en werkelijk contact. Veranderingen hebben dan pas effect.

Laat hieronder uw gegevens achter als u meer informatie wil.

Pakketprijs: 3 SESSIES: € 210,-

  • PRIKKELSTORM

Dit is een methode speciaal ontwikkelt voor kinderen die in de huidige maatschappij gezien worden als lastig, druk, onbereikbaar, gevoelig, hooggevoelig. En gelabeld worden met: ADHD, ADD, Licht-Autisme. Deze methode is ontwikkelt door: Dokter Karin Janssen.

Veel kinderen komen in het ziekenhuis met klachten als; eczeem, slaapproblemen, langdurig ziek, zindelijkheidsproblemen, etc. Veel van deze klachten hoeven niet me medicatie te bestreden te worden. Vaak is het overprikkeling. Hun zenuwstelstel is vol en zit vol spanning.  Er kan niks meer bij.

Hoe gaat dat in zijn werk? Door een leuk kaartenspel speel ik een spel met jouw kind. Het kind krijgt zelfinzicht en zelfkennis en antwoord op welke type kind hij/zij is. Harmonie- kind, Sterke-wil-kind of High-Sensitive. Dit kan BUITEN of BINNEN. Dat kan je bij de intake aangeven.

Deze kinderen voelen zich soms een SPONS. Of ze staan de hele dag AAN of UIT. Ze ZIEN, HOREN en/of VOELEN veel vanuit hun omgeving. Ze kunnen zich anders voelen dan de rest.

Deze methode kan 1  op 1 ingezet worden, maar ook als ouder- en kind begeleiding. Veel ouders komen samen met hun kind en spelen het spe. Je kan als ouder dit spel ook alleen doen. Soms is het wenselijk om dat in alle rust, zonder je kind te doen. Zo krijgen ouders ook meer zelfkennis en inzicht hoe zij reageren op de huidige prikkels om ons heen. En dan is het bereik/ resultaat vaak nog groter.

Beiden manieren zijn mogelijk d.m.v. 1 op 1 Coaching (in combinatie met ouders). Of in groepsverband dmv de Club IK BEN OKE.

We zoeken een manier die het beste bij jouw kind past.

Pakketprijs: 3 sessies incl. Kinderboek: Prikkelstorm (speciaal voor kinderen geschreven)

€ 232,50

SCHOONSCHIP!

Voor wie? Voor volwassenen en kinderen v.a. 6 jaar.

Heb je bepaalde patronen of angsten die steeds terugkeren in jouw leven en jouw steeds weer in de weg staan? Of heb je al een tijd last van bepaald gedrag waar je van af wilt. Sommige gedachten kunnen hardnekkig zijn. Hier kan je vanaf komen! Maak Schoonschip! met jezelf!

Ik ben gespecialiseerd in deze methode en ik ga samen met jou Schoonschip! maken. We gaan in gesprek en jij hoeft alleen maar jouw oude patronen weg te gooien.

Aan het einde van het gesprek neem jij 1 antwoordt mee/ 1 ding dat jouw patroon eindelijk doorbreekt. Jouw schip hebben we schoongeveegd en je kan eindelijk afrekenen met dit oude vervelende patroon of gedrag.

Dit wordt o.a. ingezet bij angsten, nare beelden, negatieve gedachten, vluchtgedrag, vechtgedrag, etc.

Kosten: € 70,-