Opvoeden
Ik ben ik, jij bent jij, belangrijk zijn wij allebei

Opvoeden

Stormt het soms in jouw gezin? Stormt het van binnen of van buiten?

Begrijp je jouw kind niet altijd heel goed? Vraag je je af of je het wel goed doet? Zie je door de bomen het bos niet meer? Gezinnen met kleine en grote problemen melden zich bij mij aan.

Na jaren werkervaring als gezinsbegeleider en naschoolse opvang, heb ik mijn eigen aanpak gemaakt. Ik zag dat een andere benadering werkt bij de kinderen die in deze tijd opgroeien. In maar 7 stappen neem ik je mee in deze nieuwe vorm van opvoeden, zoals de kinderen dat willen. Mijn aanpak is gericht op: zelfkennis, beweging, emotieregulatie, lichaamswerk, zelfsturing, communicatie, herhalen. Deze stappen zijn heel bewust in deze volgorde ontwikkelt, zodat je stap voor stap op jouw tempo in de juiste beweging komt. Een beweging die past bij jouw kind en jou als ouder(s).

Vanuit de psychologie en de orthopedagogiek bekijk ik het gezin als systeem. Als gezinsbegeleider ben ik 10 jaar werkzaam geweest in allerlei gezinnen. Ik was werkzaam in de Randstad en daardoor zag ik dat de begeleiding eenvoudiger en sneller kan.

Praktische informatie:

Voor ouder en kind
1 sessie van een uur € 90,-

De Methode Prikkelstorm van drs. K. Janssen, is speciaal ontwikkelt voor gezinnen die (hoog)gevoelige kinderen in huis hebben. Zie meer info bij jongensenergie. Vanuit de orthopedagogiek mix ik deze kennis en deze methode samen. Het is een luchtige en nuchter manier waarmee je anders leert kijken naar het gedrag van jouw kind. Ik merk dat veel Westlanders en vele andere ouders dit een prettige manier vinden waarop er gekeken wordt naar het gezin.

Wil je een luisterend oor, deskundig advies of gewoon even sparren… dat kan! Want opvoeden is gewoon soms heel ingewikkeld. Veel ouders voelen het als falen als ze hulp vragen bij de opvoeding. Soms zijn dingen een fase, soms niet. Als je na een langere tijd opnieuw of nog steeds dat lastige gedrag ziet… Wees dan lief voor jezelf.  Stel jouw vraag aan mij. Voel je welkom! Met 1 sessie kunnen we al veel helder hebben. Ik geef niet alleen advies…. ik wil jouw verhaal horen! Ieder mens heeft zijn unieke verhaal. Meld je aan via de onderstaande link en ik neem contact met je op!

Veel ‘kleine’ problemen kun je snel oplossen door kort je hart te luchten en/of deskundig advies in te winnen. Dit kan heel gemakkelijk d.m.v. een persoonlijk gesprek, telefonisch gesprek of een video-call. 

                                                                                                                                                                       

Opvoeden