DIENSTEN
Ik ben ik, jij bent jij, belangrijk zijn wij allebei

opvoeden

 Jongensenergie

1 op 1 steun en volg ik jouw kind een tijdje in zijn ontwikkeling en zet ik hem (weer) met beide benen op de grond. Dit kan zowel binnen als buiten. Na jaren werkervaring als gezinsbegeleider en naschoolse opvang, heb ik mijn eigen aanpak gemaakt. Ik zag dat het anders kan! Ik heb daarom een mooie mix gemaakt van SPEL en BEWEGINGSOEFENINGEN vanuit de Bewegingspedagogiek, yoga en haptonomie. En daarbij pas ik veel verschillende technieken en kennis toe vanuit de orthopedagogiek. Mijn locatie zit vlakbij de Wollebrand en binnen 1 minuut bereiken we via een tunneltje, dit gebied op een veilige manier. Dit kan te voet of met de step! Het kind bepaald!

Deze aanpak werkt goed bij kinderen met jongensenergie (ook voor meiden). Deze kinderen hebben soms wel 9x meer energie. Hun brein werkt anders en is vaak eerder vol.

Heeft jouw kind veel energie of is zijn zenuwstelstel overprikkeld. Of verveelt hij zich en is hij onderprikkeld? Waarom is jouw kind gefrustreerd, boos, angstig, stil, onzeker of prikkelbaar? Bekijk dan mijn aanbod voor “Jongensenergie” via de knop hieronder. 

Opvoeden

Stormt het soms in jouw gezin? Stormt het van binnen of van buiten?

Begrijp je jouw kind niet altijd heel goed? Vraag je je af of het wel goed doet? Zie je door de bomen het bos niet meer? Gezinnen met kleine en grote problemen melden zich bij mij aan.

Vanuit de psychologie en de orthopedagogiek bekijk ik het gezin als systeem. Als gezinsbegeleider ben ik 10 jaar werkzaam geweest in allerlei gezinnen. Ik was werkzaam in de Randstad en daardoor zag ik dat de begeleiding eenvoudiger en sneller kan.    

De Methode Prikkelstorm van drs. K. Janssen, is speciaal ontwikkelt voor gezinnen die (hoog)gevoelige kinderen in huis hebben. Zie meer info bij 1 op 1. Vanuit de orthopedagogiek pas ik deze kennis en deze methode toe. Het is een luchtige en nuchter manier waarmee je anders leert kijken naar het gedrag van jouw kind. Ik merk dat veel Westlanders en vele andere ouders dit een prettige manier vinden waarop er gekeken wordt naar het gezin.

Wil je een luisterend oor, deskundig advies of gewoon even sparren… dat kan! Want opvoeden is gewoon soms een hele klus.

  Aanbod Externen

  Aanbod voor scholen:

  Training: 100% JEZELF ZIJN in 6 stappen. In kleine groepen –  Veilig – Veel BEWEGEN DOEN EN KRACHT IN JE LIJF ERVAREN

  Voor Externen/ Bedrijven/ Professionals/ Ouders:

  • Workshop: Jongensenergie
   Workshop: Hoog gevoeligheid door de ogen van Drs. K.M.W. Janssen
   Workshop: Welk type persoon ben jij in de BASIS?
   Presentatie: Welk type persoon ben jij in de BASIS?
   Presentatie: Jongensenergie (ook voor meiden)
   Presentatie: Overprikkeling de Baas

  Tijdelijk inzetbaar voor Orthopedagogische Begeleiding op Naschoolse Opvang en Basisscholen.

  • Ik geef professionele ondersteuning aan o.a. Pedagogisch Coach en Pedagogisch medewerkers.
  • Denk aan jongens begeleiden die steeds ruzie hebben in de pauzes op school.
  • Weerbaarheidslessen gegeven in een klein groepje.
  • Kinderen die woede uitbarstingen hebben, fysiek geweld laten zien, weglopen van school op de NSO of Basisschool Gastlessen op Naschoolse Opvang of HBO- Opleiding

  Gastlessen op Naschoolse Opvang of HBO- Opleiding

  club ik ben ok

  Trainingen

  Ik biedt 2 nieuwe trainingen aan ! Deze zetten je kind weer helemaal in hun kracht en ik train ze om weer goed in hun vel te laten zitten. 

  • 100% Jezelf zijn in 6 stappen!

   Ik geef training in kleine groepen, max. 6 kinderen en stap voor stap beklimmen we een berg op jouw tempo en waarop je 100% JEZELF kan ZIJN en blijven!

   

  Training “Club Ik ben OK”

  • Ik leer jouw kind over positieve gedachten, mindset, zelfliefde, zelfvertrouwen en zelfkennis.
  • Ze leren ook heel goed voor jezelf te zorgen en je leert hoe je jouw emmer kan legen. Door vrolijke spellen leert jouw kind waar zijn grens ligt en ervaart je kind veel meer rust in  zijn lijf.